Ny konstgräsplan i Latorp

Latorps IF kommer anlägga en konstgräsplan vid Björkvallen i Latorp. Föreningen befinner sig just nu i en uppåtgående trend och vill därför erbjuda en meningsfull, rolig och hälsosam sysselsättning för personer i Latorp, Tysslinge och Vintrosa.

Under de senaste två åren har Latorps IF planerat för att eventuellt kunna anlägga en konstgräsplan på Björkvallen. Under det sista året har planerna blivit klara och föreningen har jobbat med att lösa finansieringen. De har ansökt om en miljon kronor från Fritidsnämnden.

– Latorp IF aktiverar idag 150 ungdomar och hoppas kunna utöka det med de nya möjligheterna konstgräsplanen ger. Konstgräsplanen blir en viktig mötesplats för barn och unga i närområdet, säger Jonas Håård (S) ordförande i Fritidsnämnden.

– Satsningen innebär att barn bosatta på landsbygden får samma möjlighet att träna på konstgräsplan i sitt närområde på lika villkor som barn bosatta i Örebros tätort. Det är en viktig satsning för att främja föreningslivet på landsbygden, säger Annika Tholster (C) vice ordförande i Fritidsnämnden.

Utöver Latorp IF förväntas konstgräset också användas av Garphyttans IF och andra föreningar i närområdet. Fritidsnämnden fattar beslut om ansökan i juni.

facebook Twitter Email