Hundratals nya bostäder i Örebro tack vare investeringsstödet

Tack vare återinförandet av investeringsstödet kan ytterligare drygt 500 billiga bostäder byggas i Örebro. - Det är lägenheter som står i startgroparna för att byggas och som fick pausas när stödet slopades i M och KD’s riksdagsbudget men nu när det återinförs kan planerna återigen fortsätta, vi behöver bostäder i Örebro som vanliga människor har råd att bo i, säger Ullis Sandberg (S) kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

Det är glädjande för Örebro att investeringsstödet för byggande av hyresrätter som togs bort i M och KD’s riksdagsbudget nu återkommer berättar Ullis Sandberg (S) kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

– Investeringsstödet som infördes av en regering ledd av socialdemokraterna är vårat viktigaste verktyg för att kunna bygga bostäder som människor har råd att bo i, säger Ullis Sandberg (S).

I Ekots lördagsintervju i helgen berättade bostadsministern Per Bolund (MP) att regeringen kommer att återinföra investeringsstödet redan i vårändringsbudgeten i mitten av april.

I Örebro har stöd motsvarande nästa 400 lägenheter hittills utbetalats och ytterligare nästan 500 har beviljats stöd och planeras att byggas. En byggnation som kan påbörjas efter budgetändringen gjorts och entreprenörerna återigen har möjlighet att få stödet som de ansökt om och blivit beviljade.

Utöver det är det flera projekt som sökt stödet men som inte hann bli beviljade. Där rör det sig om drygt 500 bostäder i Örebro.

– Jag uttryckte tydligt min oro för hur ett slopat investeringsstöd skulle slå hårt mot vanligt folk i en växande stad som Örebro, därför är det glädjande att höra att det återinförs inom kort. Vi behöver bostäder som människor har råd att bo i, säger Ullis Sandberg (S).

För mer info:

Ullis Sandberg (S) kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor, 0702-77 67 57

facebook Twitter Email