Kenneth Nilsson

Hej!

Jag heter Kenneth Nilsson och är kommunstyrelsens ordförande i Örebro. Det är ett ansvarsfullt och tufft jobb men jag känner att jag har den energi och det stöd jag behöver för att klara den här uppgiften. Jag kom in ganska sent i politiken. Tidigare har jag i stället ägnat mig åt kommunikationsfrågor i olika roller. Jag var journalist i många år för att sedan jobba med kommunikation på bland annat Hyresgästföreningen och Fortifikationsverket.

När jag började med politik såg jag det främst som en fritidssysselsättning men har med tiden fått allt tyngre uppdrag. Jag har hela tiden känt stöd, först och främst från familjen men också från partiet. Och då är det lätt att ta den här typen av uppdrag. Socialdemokraterna är ett parti med en tydlig färdriktning. Vi har en bra politik för hela landet och jag är stolt över mycket av det vi gjort.

Örebro är inne i en fantastisk utvecklingsfas. Vi är på väg att bli en allt större stad. Folk flyttar hit, allt fler får jobb, färre är beroende av försörjningsstöd, vi bygger bostäder som aldrig förr, vi bygger ut äldreboenden och vi gör en kraftfull satsning på en utbyggnad av skolan och förskolan. Det händer otroligt mycket i Örebro just nu.
Vi politiker har i hög grad bidragit till det. Så visst kan vi räta på ryggen och vara stolta. Men självklart står vi inför stora utmaningar. Att både klara utbyggnaden och höja kvaliteten i utbildningen och omsorgen är en sådan. Att hantera ett allt hårdare samhällsklimat där det blir allt tydligare att grupper ställs mot varandra i stället för att vi tillsammans fortsätter utvecklas är ett annat. Men det klarar vi – om vi hjälps åt!

Namn: Kenneth Nilsson
Ålder: 42
Född: BB i Karlskoga
Flyttade till Örebro: Först flyttade jag hit för att studera, det var 1996. Sedan var jag borta från stan några år men i början av 2000-talet blev jag bofast örebroare.
Familj: Sambo och två barn
Fritidsintressen: Historia, jag läser gärna populärvetenskapliga tidskrifter. Jag är också intresserad av film och har läst filmvetenskap på universitetet. Sedan gillar jag också att hänga med min familj och mina vänner.
Bästa egenskap: Ödmjukt och kvicktänkt.
Sämsta egenskap: Oj, det finns en hel del att välja på. Jag kan vara plump ibland.

Här hittar du min blogg på NA.se>>

facebook Twitter Email